Histroriek

Katastroof werd in 1983 opgericht door verplegers en verpleegsters van het AZ te Jette.  De intentie van dit project was om samen met de collega’s aan sport te doen en om de niet Nederlandstaligen te helpen hun Nederlands bij te schaven.  In die periode werd er niet aan competitie gedaan.  Elke dinsdag werd er een ludiek balletje geslagen onder de aanwezigen en daarna werd er bij pot en pint nog wat nagekaart.

Door allerlei omstandigheden verloor katastroof in de jaren 90 zijn AZ karakter en kwamen meer en meer ex volleyballers ook een balletje slagen.  En omdat de competitiegeest nooit echt verdwenen was, werd in 2003 besloten om terug een competitief balletje te slagen.  Katastroof schreef zich dan ook in de VLM competitie.  Na twee jaar in 3de provinciale te hebben vertoefd steeg de ploeg naar de 2de provinciale VLM (alwaar ze nog steeds aktief is).

Ondertussen kwamen er meer en meer leden bij en werd besloten om een tweede ploeg op te richten.  Deze werd ingeschreven in de Vriendschap.  Aangezien we reeds in de vlm aktief waren en we dus niet zo onhandig zijn als onze naam wel zou kunnen doen vermoeden werd besloten om  ons direkt in 2de provinciale te laten beginnen. (ook hier zijn we nog steeds aktief).

In 2008 werd er ook een damesploeg opgericht.  Deze is aktief in de vlm.

Sinds Januari 2013 zijn we ook terug naar de roots gegaan (een pure recreaploeg, wel niet van het AZ, wel met vooral inwoners van Meise die graag nog is onderling een balletje slagen en derna gezellig samen een pintje drinken)

Vanaf seizoen 2014-2015 is de katastroof familie weer wat groter geworden. Een nieuwe damesploeg wordt opgericht. Deze mag gezien de ervaren speelsters starten in derde provinciale van de vriendschap.